A Főnöknek mindig igaza van

𝑨 𝑭𝒐̋𝒏𝒐̈𝒌𝒏𝒆𝒌 𝒎𝒊𝒏𝒅𝒊𝒈 𝒊𝒈𝒂𝒛𝒂 𝒗𝒂𝒏?

Hiszek benne, hogy az a rengeteg tapasztalat, amit egy multinál töltött 20 év jelent, egy 𝗸𝗶𝘀𝗲𝗯𝗯 𝗺𝗮𝗴𝘆𝗮𝗿 𝗰𝗲́𝗴𝗻𝗲𝗸 𝗼́𝗿𝗶𝗮́𝘀𝗶 𝗲́𝗿𝘁𝗲́𝗸. Vajon tudják-e ezek a vállalkozás vezetők, hogy ténylegesen mit jelent egy nagy cégnél a menedzsment mellett ennyi évet dolgozni? Nem tudják, nem tudhatják. Hiszen ők az én nézőpontomból nem élték meg, nem látták, nem hallották azt, amit én. Úgy érzem, most el kell mondanom nekik, hogy ők is tanulhassanak belőle. 𝗡𝗮𝗴𝘆𝗼𝗯𝗯 𝗿𝗮́𝗹𝗮́𝘁𝗮́𝘀𝘁 𝗮𝗱 𝗮𝗿𝗿𝗮, 𝗵𝗼𝗴𝘆 𝗺𝗲𝗻𝗻𝘆𝗶 𝗺𝗶𝗻𝗱𝗲𝗻𝘁 𝗱𝗲𝗹𝗲𝗴𝗮́𝗹𝗵𝗮𝘁𝗻𝗮𝗸 𝗳𝗲𝗹𝗮𝗱𝗮𝘁𝗮𝗶𝗸 𝗸𝗼̈𝘇𝘂̈𝗹.  Hogyan mondjam el pár mondatban a húsz évet? Részletekben elmesélem.

Ott és akkor úgy látod, ahogy kevesen

Egyébként egyetlen mondatban talán így fogalmaznék:

–             𝗢𝘁𝘁 𝗲́𝘀 𝗮𝗸𝗸𝗼𝗿 𝘂́𝗴𝘆 𝗹𝗮́𝘁𝗼𝗱, 𝗮𝗵𝗼𝗴𝘆 𝗸𝗲𝘃𝗲𝘀𝗲𝗻.

Először is fontosnak tartom megjegyezni, hogy fantasztikus vezetőkkel dolgozhattam együtt. Nagy tudású és tiszteletre méltó emberekkel. Rengeteget tanultam tőlük. Úgy érzem, hogy ennek az egyik oka az, hogy mindig is volt saját véleményem. Ez persze nem feltétlen egyezett meg a főnököm nézőpontjával, de ez nem tartott vissza abban, hogy ezt elmondjam. Abszolút azt vallom, hogy  

„A Főnöknek  mindig  igaza  van”.

Mielőtt azonban erre a pontra jutottunk, sokszor érdekes beszélgetés előzte ezt meg. Mindig szerettem megérteni, hogy mit miért úgy teszünk, ahogy.

Mi a vezetőm belső motivációja?

Mi a rövid és mi a hosszú távú célja?

Pontosan mit szeretnénk elérni ezzel a levéllel, projekttel, kommunikációval, feladattal?

Mi a vállalat terve?

Bármi is lett a beszélgetés vége – sokszor teljesen meggyőzött, néha pedig nem – természetesen úgy cselekedtünk, ahogy ő látta jónak. Mert „A Főnöknek mindig igaza van”. Azonban mire ezt kimondtam és elindultam a feladattal az általa kitűzött irányba, addigra sokat tanultam és még több témába beleláttam. Azért, mert 𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮𝗸 𝗮 𝘁𝗲́𝗺𝗮́𝘃𝗮𝗹 𝗸𝗮𝗽𝗰𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗯𝗮𝗻 𝘀𝗮𝗷𝗮́𝘁 𝗴𝗼𝗻𝗱𝗼𝗹𝗮𝘁𝗮𝗶𝗺, 𝗮𝗺𝗶𝘁 𝗺𝗲𝗴 𝗺𝗲𝗿𝘁𝗲𝗺 𝗼𝘀𝘇𝘁𝗮𝗻𝗶 𝘃𝗲𝗹𝗲, 𝗲́𝘀 𝗺𝗲𝗿𝘁 𝗼̋, 𝗮 𝘃𝗲𝘇𝗲𝘁𝗼̋ 𝗯𝗲𝗳𝗼𝗴𝗮𝗱𝗼́ 𝘃𝗼𝗹𝘁 𝗲𝗿𝗿𝗲.

Tudni kellett persze, hogy ezt mikor és hogyan teszem. Szükség volt az intelligens vezetőre is, aki meghallgatott, hajlandó volt együtt gondolkozni és érvelni. Egy élmény volt!

Kérdezheted, hogy miért legyél coach és főnök is egyben. Íme egy remek cikk erről a témáról bővebben: “Coaching Best Practices to Improve Performance & Engagement”

Sokáig ugyanabban a pozícióban dolgoztam, de 3 különböző vezetővel. Időnként kérdezték a kollégák, hogy nem unalmas-e ugyanazt csinálni. Épp a fentiek miatt nem volt az. 3-4 évente új embert megismerni, új felettestől tanulni nagyon izgalmas volt. Sokan aggódnak, amikor új főnököt kapnak. Néhányan rettenetesen félnek is. Szerintem a vezető váltás mindig egy szuper izgalmas dolog. Új nézőpontokat, új lehetőségeket és tanulni valókat rejt magában.

A végén pedig minden felettesem hálás volt az őszinteségemért és a lojalitásomért és mind köszönetet mondtak nekem. Így megerősítettek abban, hogy az őszinte kommunikációnak vezető és asszisztense közt is egyértelműen helye van.

Olvashatsz még tőlem ebben a témában itt is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll Up