Neumann's Office Bécsben

Egy rendhagyó beszámoló

Koncertről mesélek, de most nem a zene a lényeg

Múlt héten részt vettem Bécsben egy jótékonysági koncerten. Egy ilyen rendezvényen jelen lenni mindig megható és megindító, most mégsem magáról a koncertről szeretnék mesélni.


Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy nagyszerű emberekkel találkozhattam. A koncerten részt vett Dr. Nagy Andor, bécsi magyar nagykövet és Dr. Smuk András – a bécsi „Európa”- Club elnöke is. Több időt tölthettem Dr. Vámos Lászlóné Katalin igazságügyi főtanácsos és protokoll szakértővel és Gáspár Ágnes címzetes egyetemi docens, protokoll szakértővel. Mindketten a protokoll nemes képviselői és mindkettőjüket nagyon tisztelem. Gáspár Ágnessel az IMA Hungary elnökségében rendszeresen találkozunk és sokat tanultam már tőle.

Protokoll régen és ma

Dr. Vámosi Lászlóné Katalin
Dr. Vámos Lászlóné Katalin


??. ??́??? ??́????́??́ ??????? volt az, aki Magyarországon írásain és oktatásain keresztül felhívta a diplomáciai protokoll ismeretek szükségességére a figyelmet. ?????????? ????́??? ??́??????́??́??? ?????????? ???????????́??? – ? ??̈??́?-????́??? ?????́??? ??̈??̈? ????̋??́?? – ???, ???? ?́???????? ???????? ?????? ?????? ? ?????????, melyet napjainkban már sokan tanítanak. Protokoll tevékenységeivel nagy nemzetközi elismertséget szerzett magának és hazánknak. Szakmai előadásaival több országba is meghívták. A sok-sok köszönő-levél és fotó ma már a levéltárat gazdagítja. Elkérték tőle, mert nemzeti érték.

Mindig büszke, türelmes és humoros – vajon mi lehet a titok?


Beszélgetéseink mély érzéseket keltettek bennem. Az én nagymamám sajnos már régóta nincs velünk és most boldogan segítettem Katikát az apróságokat illetően, amit a mi felgyorsult és kissé őrült világunk időnként elé sodort. Egészen egyszerű dolgokat értek ezalatt. Belegondoltam, hogy neki ??́?? ??́?????́?? ??????? ??́? ?????? ?́????́??? ????́???? – ???́???̈?, ???? ? ????́? ????? ????? ?? ?? ?? ? ???????????. Ezt nem ő említette, hiszen ő nem ismeri a panaszkodást és nem a rossz emlékekre fókuszál. Ő a csodás, meghatározó és vicces sztorikat meséli egymás után, lelkesen és sziporkázón. Mindannyiunk példaképe lehetne.


??? ?????? ????, ??????́??́??? ??????? ?́? ??́??? ?????́??????, ? ??? ????? ???́????? ?́? ????????????́ ??̈????? ???????? ??? ?????? ?????́???́???. ? ??????́??? ?????????????́, ??̈???? ??́??? ????????́? ?́? ???????? ?????????́?? ?????? ??́?? ???????́?? ???? ??́?. ????? ???????? ??̋??. EZÚTON IS KÖSZÖNÖM SZÉPEN!

Szervezők és helyszín


A jótékonysági koncert szervezője a ????????̈?? ????????????́??? és a ??́??? “??????”-???? volt, de az előkészületekben és a helyszínen támogatta őket az ??? ???????, melynek alelnökeként nyílt lehetőségem a rendezvényen való részvételre. A koncert által befolyt adományokat a ???́???́??́ ??́???́???́? ?????́???́?? kapta. A csodaszép helyszínt a ??́??? ?????? ??????̈?????́? biztosította.