Segítséget kérni oké

Segítséget kérni oké, adni pedig felemelő érzés

Esetemben „szakmai ártalom” a segítségnyújtás. Menedzserasszisztensként ez a munkám alapja, ez hatja át a mindennapokat. Úgy gondolom, hogy aki nem szeret másnak segíteni, mást támogatni, az jobb, ha nem is ezt a szakmát választja. Aki viszont igen és a szakmai tudást is megszerzi hozzá, annak ez egy izgalmas pálya lehet.

Az én életemben más szempontból is fontos a támogatás. Nem rég volt szerencsém megismerkedni Istenes Petrával és beléphettem az ÉNPROJEKT-be önkéntesnek. Hálás vagyok érte, hogy csatlakozhattam, mert amikor segítségért jelentkezővel beszélek, igazi melegség járja át a szívemet. Csodálatos érzés támogatást nyújtani. Elérhetővé tenni szakemberek szolgáltatásait olyan emberek számára, akik ezt – jelenleg – nem engedhetik meg maguknak. Jó tudni azt, hogy kicsit tovább segíthetjük az elakadása feloldásán, hozzátehetünk valamit a mostani helyzetéhez. Megoldani nem tudjuk a dolgokat senki helyett, de végig, vagy egy darabig kísérni, elindulni, irányt mutatni igen. Sokat jelent ez annak, aki esetleg hónapok óta tanácstalanul gondolkodik megoldáson.

Bármelyikünk kerülhet tanácstalan helyzetbe

Soha nem tudhatod, mikor kerülsz esetleg Te olyan helyzetbe, hogy segítségre szorulsz. Lehet, hogy soha, de lehet, hogy mégis lesz ilyen időszak a magánéletedben, vagy a karrieredben. Nem tudhatod.

Ahogy mi az ÉNPROJEKT-nél mondani szoktuk: Segítséget kérni oké!

Segítséget adni pedig igazán felemelő érzés.

Szeretnél ebbe az élménybe kicsit belekóstolni? Most lehetőséged van rá. Szavazz a Social Impact Award pályázat döntőjében az ÉNPROJEKT-re, ezzel segítve Petrát abban, hogy közelebb kerülhessen az álmaihoz. Nézd meg Petra kisfilmjét, klikkelj az “ADD”-re és szavazz! Az ÉNPROJEKT-en keresztül így közvetve sok rászoruló embertársadat is megtámogatod hiszen egyre többen juthatnak hozzá a lehetőséghez, hogy pszichológussal, coach-al, HR-es szakemberrel vagy más tanácsadóval beszélgethessenek.

Segíteni felemelő érzés

Lehet, hogy Te is szívesen támogatsz másokat, ráadásul épp professzionális menedzserasszisztensnek, vagy irodavezetőnek szeretnél tanulni. Kövesd a Neumann’s Office Facebook bejegyzéseit és megtudhatod, hogy hol indul ilyen képzés!