Online támogatás

Miért szervezd ki?

Rengetegen vagyunk, akik naphosszat a képernyőt bámuljuk. Fel-felnézünk belőle, iszunk néha egy kávét, vagy teát, sőt távmunka közben egy-egy adag kimosott ruhát is kiteregetünk, de a napunk nagy részét mégiscsak valamilyen világító eszköz előtt töltjük.

Online munka – szervezd ki egy részét!

Ismered az érzést, amikor reggel felébredsz és máris az aktuális híreket bújod? Reggeli előtt már csekkolod a közösségi oldalakat. Mire lenyeled a második dózis koffeint, nagyjából képben is vagy a világgal. Majd pedig leülsz dolgozni. Hova is? A gép elé. A munkád jelentős része itt zajlik. Talán van olyan része, amit más is el tudna végezni, de sose gondoltál arra, hogy kiadd. Lehet, hogy még nem tudod, hogy hogy szervezd ki a munkát.

Online munka

Az offline szabadidő fontossága

Én elhatároztam, hogy valamiképpen ellensúlyozom az életemben jelen lévő digitális őrületet. Jelenleg nálam két tevékenység vált be.

Az első a jóga. ? Ó, én nem vagyok valami óriási jóga mester, vagy önmagát összetekerni képes akrobata! Épphogy inkább kezdő, próbálkozó jógázó. Időnként elég bénának érzem magam és néha nem is sikerül a megfelelő mozdulat. Rájöttem, hogy bármilyen szinten is végzem, mindenképpen ad egy nagyon jó érzést a végére. Egyszerre kipihent és fáradt is vagyok utána.

A másik fő relaxáló programom a kertészkedés. ? Készítettünk itthon egy kis konyhakertet. A tavalyi nagyon egyszerű volt és kezdő kertészhez híven, ezt-azt elrontottam benne. ? Tulajdonképpen szinte mindent. Annak, ami megmaradt és szépen megnőtt, a felét megette a csiga (a salátát imádja a kis mocsok!). Mégis, az a kevéske, amit sikerrel nevelgettem nagy örömöt okozott nekem. Néhány fűszernövény pedig még a telet is túlélte! Most kicsit komolyabban veszem, kertészeti naplót vezetek és sok mindennek utána olvasok. Imádom, mert teljesen kikapcsol! ?

Szevezd ki és teremts magadnak időt!

Teremtsd meg az egyensúlyt!

Rengeteg helyen olvasható, hogy a kreativitást nagyban javítják a fentiekhez hasonló pihentető elfoglaltságok. Sokkal könnyebben megy a tervezés, írás, design munkák. Kipróbáltam és képzeld, valóban működik! Szívből ajánlom Neked is, ha úgy érzed, hogy beszippant az online tér. Időnként kapcsolj ki egészen! Tedd ezt az egészségedért és azért is, hogy utána még szebbet, még jobbat alkothass!

Szerezd meg rá az időt magadnak – szervezz ki valamit!

Stressz vagy pihenés - Tiéd a döntés. Szervezd ki feladataidat!

A döntés a Tiéd

A pihenésre egyszerűen semmi időd? Gondold végig, hogy mely feladataidat tudnád delegálni! Le tudsz adni valamit? Ki tudod szervezni a munkád egy részét? Tudod úgy alakítani, hogy több időd legyen kikapcsolni? 

Meg tudod oldani úgy is, hogy nem veszel fel alkalmazottat. Keress engem bizalommal és együtt is átnézhetjük mi az, amiben én segíteni tudnálak. 

Alakíts ki időt a feltöltődésre! Szerezz új energiát és állj neki úgy a dolgoknak! Meglátod, Te is sokkal jobban fogod érezni magad.