Segítség, felmondott az asszisztensem!

Nehezen engedjük el és vesszük tudomásul, de elmúlt a nyár. Nem olyan tragikus ez, ahogy azt sokan érzik, főleg, amíg ilyen szépen süt a nap és tombol a kedves idős hölgyek nyara. Az ősznek is megvannak a maga szépségei és megvannak az üzleti életben jellemző kihívásai is.

Szeptember tájékán a munkaerőpiac új lendületet kap. Sokan váltanak, keresnek új kihívást, az erre használatos platformok tele vannak álláshirdetésekkel. Aki egész nyáron csak fontolgatta, most meg is teszi: felmond és új kihívásokat keres magának.

Hogy érinti ez az irodát? Megbomlik-e a megszokott rend? Tudjuk-e hirtelen helyettesíteni a kilépő munkatársunkat, vagy több időbe telik megtalálni a megfelelő embert?

Mi történik, ha az asszisztensünk mond fel? Mi a teendő és hogy tudunk mielőbb továbblépni, illetve a normál működésbe visszaállni? Aki őszinte magához, az jól tudja, hogy egy jó asszisztens, vagy személyi asszisztens a cégben sok mindent összefog és bizonyos fokig irányít is.

Mit NE tegyél, ha távozott az asszisztensed

  • Ne gondolod, hogy nincs szükség a pótlására!
  • Ne oszd szét a többiek között a feladatait!
  • Ne helyettesítsd hónapokig az egyik kollégával, mondván „ez még biztos belefér neked”!
  • Ne ess pánikba!

Mit tegyél, ha felmondott az asszisztensed

Nézzük, milyen előnyöket tudunk kovácsolni a pillanatnyi veszteségből!

  1. Érdemes pontosan megtudni, hogy mi volt a váltás oka és feltenni magunknak a kérdést, hogy hol van ebben a mi felelősségünk – főleg, ha egyébként szerettük volna őt megtartani.
  2. Itt az ideje átgondolni, hogy milyen feladatai voltak a kollégának/kolléganőnek, aki elment. Készítsünk egy feladatlistát, ami nem feltétlenül azonos az eddigi listával. Egy jobban átgondolt verzióra van szükségünk.
  3. A változással lehetőséget kaptunk megfontolni, hogy egy teljes munkaidős alkalmazottat szeretnénk, vagy a munkát kiszervezzük valakinek, ezzel cégünknek pénzt, magunknak pedig időt megspórolva.

“In the middle of every difficulty lies opportunity.”

– vagyis “A nehézségek közt mindig ott van a lehetőség.”

Albert Einstein

A változás sokszor nagyszerű új dolgokat rejteget. Fontos, hogy nyitottak legyünk és mielőtt kapkodva intézkednénk, dőljünk hátra és nézzük meg jobban a helyzetet, amibe kerültünk!

Ki tudja, mi mindent lehet belőle kihozni? Döntsünk úgy, hogy az nekünk és az üzletünknek a legjobb és leghatékonyabb legyen!

Hiányzó kolléga

Tudod-e, hogy hozzám fordulhatsz időszakos és folyamatos megbízással is?

Segíthetlek, hogy ne álljon minden a feje tetejére, mire felveszed az új kollégát. Tartsuk fenn addig is a rendet, ne engedjük el a feladatokat!

Amennyiben később teljes munkaidős asszisztens kollégát szeretnél, igény esetén részt veszek Veled a kiválasztásban. Megmutatom, hogy milyen feltételek szerint keress és milyen reális elvárásokat támassz. Segítek kialakítani, hogy mik azok a kompetenciák, amivel a leendő asszisztensednek rendelkeznie kell ahhoz, hogy kettőtök között a munka gördülékeny legyen.

Hívj fel, ha úgy érzed támogatni tudlak a fenti folyamatokban, vagy ha bármi kérdés felmerült benned!