Nyugodt nyaralás vállalkozóként. Pihenés

Nyugodt nyaralás vállalkozóként?

Vajon egyéni vállalkozóként is lehet nyugodt a nyaralás? Leléphetsz, eltűnhetsz teljesen?

Megteheted, hogy magukra hagyod a vevőidet, ügyfeleidet?Nos, a helyzet nem ilyen egyszerű. Vannak területek, ahol ez kicsit könnyebben megoldható, de az esetek többségében két jellemző megoldás van:

  1. folyamatosan fel kell venni a telefont és megválaszolni az e-maileket
  2. minimum két naponta le kell ülni a laptoppal és a telefonnal és mindenkit visszahívni, illetve mindenkinek válaszolni.

Persze ezt nem díjazza a párunk és a gyerekek sem. Néhányan igyekeznek nagyon megértőek lenni – hol sikerül, hogy nem. Páran pedig nem is értik. Esetleg azért, mert alkalmazottként dolgoznak és nem vezettek még vállalkozást, vagy azért, mert az ő üzletüket könnyebb ott hagyni.

A strand és a laptop között ingázni nem egy nagy élmény. Nehéz úgy feltöltődni, hogy a munkán jár az eszünk. Az igazi pihenést az jelentené, ha valóban napokig (még jobb lenne 1-2 hétig) nem kéne másra figyelni, csak a körülöttünk lévőkre – hiszen azért mentünk épp velük nyaralni, mert fontosak nekünk.

Relaxálás
Kép: Neumann Noémi

Mi az, amit valójában szeretnénk?

Nem is vágyunk másra, mint egy nyugodt vacsorára a párunkkal, vagy a barátokkal. Egy finom borra, vagy egy pohár pezsgőre egy hangulatos teraszon, vagy a kedvenc bárunkban. Milyen jó délben, míg túl forró a napsütés a gyerekekkel társasozni, aludni egyet az árnyékban, vagy egyáltalán nem rohanva megenni egy óriási adag fagyit és ha mindezzel megvagyunk irány ismét a víz!

Tudjuk, hogy Csíkszentmihályi Mihály által megfogalmazott flow élmény kizárólag akkor valósulhat meg, ha teljesen bele tudjuk élni magunkat az élményeinkbe és ki tudjuk zárni a külvilágot. Elárulom miből szoktam én észre venni, ha hosszabb ideig is flowban van részem: nem nézem az időt. Egyáltalán. Mintha nem is létezne.

A flow-ról találtam Neked egy remek cikket, amit itt tudsz elolvasni. Érdemes, ha még nem találkoztál ezzel a kifejezéssel, vagy csak nagy vonalakban ismered.

Nyugodt nyaralás
Kép: Neumann Noémi

Van-e megoldás a nyugodt nyaralásra?

Szeretnél idén végre egy nyugodt nyaralást? Kíváncsi vagy, hogy hogyan tudlak én ebben segíteni?

Egyszerűen bízd rám azt a munkát, amiért nagyon aggódnál! Nézegesd meg szolgáltatásaimat, vedd fel velem a kapcsolatot! Nem is gondolnád, hogy mennyi mindent ki tudsz szervezni. Arról nem is beszélve, hogy ez egy jó lehetőség egy rövid próbára. Teszteld le, hogy milyen egy virtuális asszisztenssel dolgozni!

Pihenj, lazulj el! Megérdemled! Feltöltődés után pedig minden sokkal jobban megy majd és valószínűleg sokkal produktívabb leszel, mint fáradtan.

Szólj, ha tudok érted tenni valamit!