Virtuális vs. digitális asszisztencia

Az asszisztens legyen virtuális, vagy inkább digitális?

Vajon mit hoz a jövő?

Sokunkban felmerül időnként a kérdés, hogy a jelenlegi digitalizációban merre tart az asszisztensi feladatkör, az asszisztens, mint szerep.

Átveszi-e helyét a mesterséges intelligencia (MI)? Lesz-e szükség a jövőben asszisztensekre?

Jelenleg egyre több feladat kiadható Siri-nek, Alexának vagy a Google asszisztensnek. Digitális asszisztensek tehát már ma is körülvesznek minket, bár intelligensnek még nem nevezhetjük őket. Sok esetben többször is meg kell ismételnünk, amit szeretnénk. Arról nem is beszélve, hogy angolul és németül sokkal jobban „értenek”, mint magyarul – így az idegen nyelvet nem beszélőknek ez inkább kínlódás, mint segítség.

Előbb-utóbb eljut a tudomány oda, hogy alig marad olyan feladat, ami ne lenne kiadható egy gépnek. Véleményem szerint azonban kár megijednünk, talán minden nem lesz digitalizálható.

Emberi vagy robot?

Élő, vagy robot asszisztens – ki mit választ?

Meggyőződésem, hogy a személyi asszisztencia fontossága még nagyon sokáig nem fog jelentősen csökkenni. Nem fog eltűnni, de át fog alakulni. Ez a feladatkör részleteiből ered és rajtunk, asszisztenseken is múlik.

Amennyiben egy feladatot úgy végzek el, hogy épp csak azt készítem el, amit a felettes/ügyfél kért, akkor talán egy robot is megoldhatta volna. Amennyiben azonban vele gondolkozom, proaktív és megoldásorientált vagyok, akkor nem valószínű, hogy egy géppel egyszerűen helyettesíteni lehetne engem. Jó pár évig még biztosan nem.

Hiszek abban, hogy mi emberek társas lények vagyunk. Ez beigazolódott az utóbbi időszakban, mert láthattuk mennyire megviselt minket és a körülöttünk élőket az egymástól való eltávolodás. Sokan nehezen kezelték a korlátok betartását. Barátokkal, kollégákkal, de egyáltalán emberekkel szeretnénk magunkat körül venni (aláírom, néha jó egy kis egyedüllét is ?).

Egy személyi asszisztens sokszor emberileg is támaszt jelenthet. Abban az esetben, ha asszisztensként az átlagosnál magasabb szintű érzelmi intelligenciával rendelkezünk, olyan támaszt és segítséget jelenthetünk vezetőnk/ügyfelünk részére, amit egy gép szintén nem tud megadni.

A bizalom alap

Ki szeretném még emelni a titoktartás fontosságát. Vajon, ha egy számítógépnek (hívjuk Sirinek, vagy a jövő Sirijének) kiadok egy parancsot (igen ezek nem kérések és beszélgetések, hanem hangüzenetek és hang alapú parancsok), vajon hol fog landolni az információ? Bizony, jól gondolod: eszközünk hangfelvételt készít, amikor aktívan figyel minket. Ezek az üzenetek a felhőben landolnak. Kérhetünk persze olyat is, amihez még több adathoz hozzáférést adunk – pl. Hey Google, olvasd fel az SMS-t! Ebben az esetben engedélyeznünk kell a telefon szinte teljes tartalmához a hozzáférést (nyilván ez később bármikor megváltoztatható). Rengeteg információt osztunk meg, teszünk a Google számára elérhetővé.

Mi a helyzet egy személyi asszisztens esetében? Az információk sokszor négyszemközt hangzanak el. Az asszisztenst minden esetben titoktartás kötelezi. Az átbeszélt feladatok részletei, az cég üzleti tervei, a vezető/megbízó személyét érintő minden információ titokban marad. Nem kerülhet ki az irodából, nem kerül továbbításra. Ez alapvető fontosságú egyébként nagyobb vállalat esetében még a kollégák felé is. Egyedül akkor tér el ettől egy személyi asszisztens, amennyiben ezzel a kollégának, vagy a cégnek valamilyen módon fontos segítséget nyújt, veszélyt hárít el – de ezt rendszerint egy komoly dilemma előzi meg és nagy felelősségvállalást is feltételez.

Az tehát a tapasztalatom, hogy az asszisztensi munka nagy része figyelemmel, érzékenységgel és bizonyos helyzetek teljes átlátásával működhet csak optimálisan. Ráhangolódva az ügyfélre/vezetőre, az ő elvárásaira és prioritásaira. Elképzelhető, hogy valamikor a jövőben ezt mind átveszik a gépek? Nem kizárt, de jelenleg számomra ez még messzinek tűnik.

Hosszabb beszélgetést hallgathatsz meg hasonló témában HR szemszögből az alábbi MI Stúdió Podcast-ban.

IQ és EQ

Amiben én segíteni tudok

Szeretnél asszisztensként még jobban teljesíteni?

vagy

Szeretnél vezetőként az asszisztenseddel még jobban együttműködni?

Szívesen segítelek egyéni szakmai tanácsadás alkalmával. Kérd személyre szabott ajánlatomat és addig is olvasd el itt egy másik, hasonló témában írt cikkemet!

Ne hagyd, hogy a Te munkád egyszerűen kiváltható és digitalizálható legyen!

Legyél több! Legyél egyedi!